Építés II. rész

Az itt következő részben elkészülnek a modul építményei, azaz a múzeum területét védő kerítés, fűtőház, térvilágítási oszlopok, valamint a fűtőház környezetében lévő fák és bokrok.

 

Helyére ragasztottam az elkészült fűtőházat, melyet polisztirol, karton valamint Auhagen gyári kiegészítők felhasználásával sikerült összeállítanom.

A nyíltvonal felöli drótháló kerítés anyagául szolgáló 1 x 1 mm L alakú réz profilszálakat a bécsi Conrad-okban vásároltam.

A méretre vágás, csiszolás után, papírvágó késpengékből rögtönzött forrasztó sablont készítettem.

A festés és öregbítés után kijelöltem a kerítés vonalát, majd apró lyukakat fúrva helyükre ragasztottam az oszlopokat.

 

Az általam megvizsgált anyagok közül, a fonott drótra legjobban hasonlító menyasszonyi fátyolra esett a választásom. A tüll kiszabása után a függőleges oszlopokat beragasztózva feszítettem ki a dróthálót, majd a Revel matt barnáiból kikevert rozsdabarnával festetem le a drótfonatot.

 

Az ívelt vasbetonkerítés nyomvonalát a színezés során végig kihagytam, ezt a Deák fotómaratott kerítéselemek telepítésével, festésével fejeztem be.

A térvilágítás elkészítéséhez a Viessmann fotómaratott vonali felsővezeték oszlopait használtam fel. Ahhoz, hogy az eredeti behegesztett 18 lépcsőfok kiosztás meglegyen, két oszlopot forrasztással toldottam össze.

A főkar félbevágásával kapott Y-okból lett a lámpaernyőt tartó vasszerkezet.

 

A fák elkészítéséhez (jobb oldalt) az akácfa gyökereit, a bozótok, bokrok elkészítéséhez (bal oldalt) a vékonyabb szálú napraforgó gyökereit használtam fel.

 

A késő őszi lombkorona nélküli fákról készült fotók alapján kezdtem el a fűtőház előtt álló japánakác ágainak megformálását. A (Heki flor) csomagokban található 12 x 25 cm nagyságú kb. 1 cm vastagságú lombszőnyeget megfelezve, szabálytalan darabkákra tépve, megnyújtva a Busch ragasztóspray-vel lefújva rögzítettem az ágakhoz.

Egy csavarhúzó segítségével apró lyukakat fúrtam a Stirodurba, majd ragasztóba állítottam a napraforgó gyökér szálakat.

A bokrok formáját a Heki szárított növényi eredetű (1630.baume) fáiból alakítottam ki.

 

A jegenyefák elkészítéséhez a begyűjtött gyomnövényt felesleges ágaitól, elszáradt virágaitól, magvaitól megszabadítottam, majd a lombozatot ragasztóspray-vel lefújva rögzítettem.